Workshop Jean Monnet

”Fake news, propagandă și comunicare strategică în Uniunea Europeană”

Miercuri, 13 decembrie 2017, ora 11.30

Școala Națională de Studii Politice și Administrative, bld. Expoziției nr. 30A, sala 804 

  

     Miercuri, 13 decembrie 2017, Center for EU Communication Studies din cadrul SNSPA organizează o dezbatere pe tema politicii de comunicare a UE în contextul intensificării eforturilor de combatare a știrilor false și a atitudinilor eurosceptice. La eveniment vor participa: conf. univ dr. Gabriela Ciot, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene, Ministerul Afacerilor Externe; prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, Decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice – SNSPA; General (r) dr., Gheorghe Savu, Reprezentantul militar al României la NATO şi UE, General de brigadă (r) dr. Mircea Mîndrescu, Președinte al Comitetului Academic Executiv al Colegiului European de Securitate; conf. univ. dr. Loredana Radu, Director al Departamentului de Comunicare și al CECS – SNSPA.

     În prezent, Comisia Europeană lucrează în direcția combaterii propagandei. Recent,  aceasta a lansat o consultare publică privind știrile false și dezinformarea online și a creat un Grup de experți la nivel înalt pentru a analiza și elabora o strategie europeană de combatere a proliferării știrilor false. În plus, Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, a solicitat resurse adiționale pentru Stratcom, unitatea de lucru pentru combaterea propagandei din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă.

     Evenimentul va aborda teme legate de noile forme de propagandă favorizate de utilizarea pe scară larga a social media ca sursă de informare, dar și subiecte legate de transformările atitudinilor față de UE în statele membre din Europa Centrală și de Est.

     Workshop-ul face parte din seria de evenimente din cadrul Modulului Jean Monnet ”EUROEAST – Patterns of Europeanization in Central and Eastern Europe”, coordonat de conf. univ. dr. Loredana Radu. Acesta se concentrează pe un subiect dezbătut, dar insuficient explorat: mecanismele europenizării în cele mai noi state membre ale Uniunii Europene. Pentru mai multe informații: www.eucommunication.eu.

     Va rugăm să confirmați participarea la adresa: [email protected] , până la data de 11 decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>