foto eu 2

Comunicat de presă – WHAT IT TAKES TO BE AN EU AMBASSADOR IN AN EU COUNTRY

Center for EU Communication Studies CECS (Școala Națională de Studii Politice și Administrative) și EU Careers Romania au organizat pe data de 25 martie evenimentul “WHAT IT TAKES TO BE AN EU AMBASSADOR IN AN EU COUNTRY?”. Invitații speciali ai acestui eveniment au fost Excelențele Lor – doamna Ulla Väistö, Ambasador al Finlandei în România și domnul Marek Szczygiel, Ambasador al Poloniei în România.

Scopul evenimentului a fost de a familiariza studenții cu modul de lucru specific instituțiilor diplomatice europene, cu ceea ce presupune o carieră de specialist în comunicare europeană, dar și cu oportunitățile de studiu academic care pot contribui la construirea unei astfel de cariere.

Excelențele Lor le-au împărtășit studenților din propria experiență diplomatică, accentuând asupra unor abilități esențiale, pe care un aspirant la o carieră în foreign affairs este necesar să le posede și/sau să și le dezvolte, respectiv: o mare deschidere către multiculturalism, onestitate și diplomație, toleranță, curiozitate, disponibilitatea de a învăța lucruri noi, creativitate și spirit antreprenorial, leadership, capacitatea de adaptare rapidă la schimbările de pe plan internațional abilități de comunicare și networking și, nu în ultimul rând, dorința de a reprezenta interesele propriei țări în relație cu terți.

În viziunea Excelenței Sale, doamna Ulla Väistö, un specialist în foreign affairs ”are atât aripi, cât și rădăcini”; astfel, în cariera unui ambasador, sunt momente în care ”aripile” sunt mai importante și momente în care ”rădăcinile” devin esențiale. Referindu-se la conflictele de la granița estică a Uniunii Europene, Excelența Sa, domnul Marek Szczygiel, a reliefat importanța comunicării diplomatice, dar și necesitatea de a lua decizii strategice, care să vizeze atât binele european, cât și binele național.

Gazdele evenimentului au fost prof. dr. Alina Bârgăoanu – Prorector SNSPA și conf. dr. Loredana Radu – Director CECS și pentru România.

Studenții care au adresat întrebări Excelențelor Lor vor avea ocazia de a participa la intalniri individuale cu Excelențele Sale.

Mai multe detalii legate de eveniment: www.eucommunication.eu

EU careers 4 EU careers 6 foto EU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>