A treia ediție a conferinței GENERAŢII ŞI CONVERSAŢII cu tema EDUCAȚIE ȘI EUROPENIZARE a avut loc la SNSPA

În data de 25 mai (luni, a.c.), în sediul SNSPA din Bulevardul Expoziţiei, nr. 30A, sala 317, a avut loc a treia ediţie a conferinței anuale Generaţii şi conversaţii, cu tema Educație și europenizare. Evenimentul a fost organizat de Center for EU Communication Studies (SNSPA), Biroul Erasmus+ din SNSPA și revista online de opinie GEN90. Prin această iniţiativă, GEN90 şi SNSPA și-au propus să medieze dezbaterea dintre tânăra şi vechea generaţie privind direcţia în care se îndreaptă societatea şi educația românească actuală.

Invitaţii au venit din spații diferite, precum diplomație, mediul universitar sau business și au abordat problemele de actualitate ale domeniilor în care activează, concentrându-se pe tema educației. Evenimentul, care a constat în două panel-uri, a fost deschis de către rectorul SNSPA, Remus Pricopie, Directorul Center for EU Communication Studies, Loredana Radu și fondatorul GEN90, Costin Șerban.

Primul panel, intitulat Educația, o cheie a dezvoltării, a avut ca speakeri pe ES Ambasadoarea Finlandei în România, Ulla Väistö, Eliza Vaș – Project Coordinator în cadrul Institutului European din România, Mariana Moarcaș – Senior Operations Officer la Banca Mondială și Dan Cărbunaru – Director Calea Europeană, fiind moderat de către Loredana Radu.

Al doilea panel, Erasmus: povești de succes cu și despre studenți, a fost moderat de către Corina Buzoianu – Coordonator Erasmus FCRP și a avut ca speakeri pe Loredana Dumitra – fostă studentă Erasmus, Raluca Mureșan – Fondator Trip to Romania, fostă studentă și Pauline Choitel (Universite Lyon2) – student Erasmus în SNSPA.

Dezbaterea se va desfășurat într-o atmosferă deschisă pentru a încuraja tinerii şi studenţii preocupaţi de spaţiul social actual să interacţioneze cu invitaţii, să le adreseze întrebări și să se simtă liberi să-și exprime opinia.

Conferința a fost difuzată video pe site-ul CaleaEuropeana.ro și poate fi urmărită la acest link http://www.caleaeuropeana.ro/live-video-25-mai-de-la-ora-18-conferinta-generatii-si-conversatii-3-educatie-si-europenizare/.

Center for EU Communication Studies (CECS) din cadrul SNSPA este umbrela instituțională a primului cluster academic din România dedicat comunicării publice în context european, inițiat de profesori ai Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA).

GEN90 este o revistă online de opinie, care activează din luna mai 2012 și poate fi accesată la adresa www.gen90.net. Numele publicației sugerează dorința de a promova și a dovedi că generația născută după 1990 este capabilă să dialogheze și să își exprime o opinie responsabilă și argumentată.